14 Mart 2008 Cuma

TERS İŞLER

Cumhurbaşkanımız, İçişleri bakanımız, Meclis başkanımız DTP'yle bir güzel konuştuktan sonra Başbakanımız, ben PKK'yı terör örgütü saymayanlarla görüşmem diyor. Ha ha haaaa. Yahu parti olarak birbirinizden habersiz misiniz? Yoksa yine, parti tabanına başka, Amerika'ya başka, ilgi merciiye başka mesaj verme peşinde mi? O zaman niye çağırdınız bir kedi bile vermeyecek, PKK'ya bir kez bile terör örgütü demeyen Talabani'yi ABD diyalog kurun mesajını geçer geçmez Türkiye'ye? Avrupa Birliği ülkeleriyle neden diyalog halindesiniz o zaman. Onlar terör örgütü olarak görüyor mu PKK'yı.

Muhteşem Kürt Paketini ve güney doğuya yapacağınız 12 milyar dolarlık yatırımı neden önce New York Times duyuyor peki? BOP'a yönelik hamlelerin Türk kamuoyunu ilgilendirmeyeceğini mi düşünüyorsunuz?

Ya bir gecede halkının her bireyini 2020 dolar daha zengin yapmak. Bu hangi iktidarın elinden gelir. Hem de halkına bu sefer sadece kömürü bulguru dağıtarak değil kaz yumurtası, pastırma, deve eti yedirerek.

Peki ama, Uşak'ta kendisine af yok mu, diye soran bir vatandaşa "Katili affetme yetkisi maktulün varislerine aittir," diyerek laik hukuk sistemi yerine şeriatın kısasa kısas ilkesini koymaya hangi başbakan cüret edebilir?

Saçmayla komik içiçe. Gülmek gelmiyor insanın içinden.

Hiç yorum yok: