18 Mart 2008 Salı

Demagoji Sanatı ile Saçmalık Arasındaki İnce Çizgi

Adalet ve Kalkınma Partisi, davanın Ergenekon çetesi çökertildi diye açıldığını iddia ediyor. Ha ha ha! Böylesi bir demagoji, böylesi bir çarpıtma sanatı, bu devşirme partinin nasıl da büyük bir panik içinde olduğunu gösteriyor. Davanın gerekçeleri belli. Sizin irticaya yönelik faaliyetleriniz. Hangisi Ergenekon çetesinin faaliyet alanına en ufak bir yarar sağlıyor?
Lütfen komik olmayalım.
Devletin içine sızan derin bir örgütle başetmeye çalışıyorsanız adres belli, Fethullah'ın askerleri, müslüman kardeşler, nakşi cemaatler Türkiye'nin her yerinde faaliyetlerini büyük bir aymazlıkla sürdürüyor, laik Cumhuriyet'i çökertmek için her alanda kadrolaşıyor.
Hikmet Çetinkaya'nın söylediği gibi: "Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Anabilim Dalı Başkanı Doç Dr. Şahin Filiz, "Kur'an'da başörtüsü yok, bu Yahudi geleneği," dediği için profesör yapılmadı... Bugün devlet okullarının hemen hemen tümünde mescit açılmadı mı? Bugün 13-15 yaşlarındaki öğrenciler cuma günleri topluca camiye götürülmüyor mu? Devletin öğrenci yurtlarında zikir ve ayin yapılmıyor mu? Güneydoğu'da El Kaide militanları, Türk İstihbarat birimlerinin değil, CIA ve MOSSAD'ın bilgisiyle ele geçirilmiyor mu? Süryani ve Aleiv kökenli öğrencicler din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine girmeyince, yoklamalarda "yok" yazılmıyor mu?"
Sivas Katliamı'nın, Hrant Dink, Uğur Mumcu vb... cinayetlerin arkasındaki derin devleti bulmaya niyetiniz var mı?
Altı yıl içinde 170'den fazla irticai olay meydana gelmiş. Cevabınız var mı?
Sağlam demokrasilerde anayasaya aykırı söylemlerde bulunan, azınlığı ezmeye çalışan, çoğulcu faşizmine kucak açarak yargıya ve anayasaya saldıran partiler kapatılır. Yoksa demokrasi ve demokratlar ezilir. Almanya'da 1950'den sonra beş parti kapatılmıştır. İspanya'da Eta kapatılmıştır. Avusturya'da sağcı başbakana görevden el çektirilmiştir.
İşte gerçekler.
Araf suresine atıfta bulunarak, AKP gibi düşünmeyenleri hayvanlıkla, cehennemlikle suçlayan bir insanın demokrasi adını ağzına alması ne kadar komik bir çelişki...

Hiç yorum yok: