18 Aralık 2007 Salı

Tuğrul Yenidoğan Soruyor – Belediyesporlar ne işe yarar? Birileri Cevaplasın.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor! Şampiyon olsa kim sevinir? Küme düşse üzülen olur mu? En son oynadığı lig maçını 170 biletli seyirci izlemiş. 20 milyona yakın İstanbullu arasından “Hangi takımın taraftarısın” sorusuna “Belediyespor’u tutuyorum” diye cevap veren çıkar mı? İstanbullunun kaynakları kendi altyapısından sadece tek bir oyuncu yetiştiribilen bu takıma Belediye eliyle hangi haklı gerekçelerle harcanmaktadır? İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Derneği, 1990 yılında Prof. Dr. Nurettin Sözen tarafından kurulmuş. Derneğin kuruluş amacı tüzüğünde açıkça belirtilmiş: “İstanbul halkının sporu sevmesi ve sporu yapabilmesi için yardımcı olmak, üyelerine çağdaş düzeyde spor yaptırmak....” Bir takım yabancı oyunculara para dökülerek mi sağlanıyor bu? Hani yetişen belediye sporcuları?
Kulübün başkanı Göksel Gümüşdağ. Emine Erdoğan’ın ağabeyi Hasan Gülbaran’ın kızı ve Recep Tayyip Erdoğan’ın eski asistanı Müge Gülbaran’ın eşi. İsmi neredeyse FİFA’dan ihracımıza neden olacak İsviçre maçı olaylarının “Conrad Otel Kahramanlarından” biri olarak basında yer bulmuştu. Daha Müge hanımla nişanlanıp Başbakan’a damat olma yolunda ilk adımı atmasının ardından belediyemizin kulübüne başkan oluverdi. Özhan Canaydın’ın ardından Kulüpler Birliği Başkanlığı’na getirileceğine de kesin gözüyle bakılıyor. Liglerimizde yer alan kulüplerin yüzde 60’ı, tıpkı bu kulübümüz gibi ya doğrudan, ya da dolaylı olarak belediyelerin kontrolünde. Siyasetin profesyonel futbolun bu denli içine girdiği başka bir ülke var mı?.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

DÜnyanın hangi ülkesinin liginde var ya bana bitane gösterin!!! bukadarmı zayıfız bukadarmı cahiliz bukadarmı zavallıyız bu paralar belediye adında özel bi şirketin değil bizim paralarımız bizim!!!