8 Ocak 2008 Salı

Dokaandırmalar

Üniversiteleri paralı yapacaklarını, böyle bir şeyin hiçbir ülkede olmadığın söyleyen yeni YÖK başkanı Özcan’ın Kanada, Almanya ve Fransa’daki üniversitelerin bedava olduğundan haberi yok mu? Üstelik Türkiye’de üniversiteler nasıl parasız? Harç ücretleri öğrencilerin belini büküyor, iflahını kesiyor. Alay ediyor açık açık... Bu arada, sayın Özcan, bu kelamı etmeden önce umarız ki danışmıştır birilerine. İpleri çekilmesin bir de...
Sayın başbakanımız şehitlere kelle dediği ve kuruşluk tazminat ödemeye mahkum edildiği için oldukça içerlemiş. Toprağın altında yatan şehitlerimiz orada boş durmuyordur elbet. Esas tazminat diğer tarafta.
Kendi ülkesinin ismini söylemeye utanan bir başkan nasıl olur? Israrla KKTC yerine Kıbrıs Türk Tarafı diyen Talat’tan bahsediyorum. Vardır elbet bir bildiği. Talat’ın değil canım, AB’nin... Ha ha ha.
Sayın cumhurbaşkanımızın TRT 1’de kaatıldığı ve kendi seçtiği gazetecilerin sorularını yanıtladığı Zirveden Bakış programının ilk yüze giremeyip TRT 2’deki çizgi film kuşağına da geçilmesi bir gösterge olsa gerek. Yüzde 46’nın işi vardı herhalde.
FİFA’nın ziyaretinden hemen önce, apar topar federasyonu kayyuma devredip seçime götürmek isteyen siyasi güç, Türk futbolunun lig ve milli takım düzeyinde karşılaşmalardan ihracına sebep olduğu takdirde bunun hesabını nasıl verecek? Ama neyin hesabını verdiler ki şimdiye kadar! Tuğrul Yenidoğan’ın dediği gibi, her alanda her konumu ele geçirip muhalefetin direncini kırmaya, kaybettik izlenimi yaratmaya çalışıyorlar. Açık Havada Uzaylı Görenler derneğinin yönetimine bile talip olacaklar, başka yolu yok.
Talan devam ediyor. İzmir’in içme suyu gereksinmesi göz ardı edilerek, Çamlı Barajı’nın yanında Efem Çukuru’nda altın madeni işletmesi verildi. Hem de arazi kamulaştırılarak Eldorado Gold’a. Bu nasıl bir anlayıştır ki, ne doğadan, ne tarihten ne güzellikten anlıyor. Kadını da çarşafa sokmalarında bir gariplik yok...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Pek ipi çekilecek gibi değil.. Cumhurbaşkanından destek aldı eğitimin paralı olduğu konusu.. Tabii henüz ima mahiyetinde.. Olur da tepki olursa hooooop diye geri dönülmeyecek bir laf edilmiş değil..

Adsız dedi ki...

bunaltın beni, deniz kenarına gidip rakı içecem gene.