24 Ağustos 2007 Cuma

Müzik Eleştiri: Kings Of Leon, Interpol, Arctic Monkeys

Kings Of Leon’un Because Of Times’ı tanımlanabilecek bir albüm değil. Üçü kardeş, biri kuzen olan bu çocuklardan solist Caleb Followill’in dahice bir tarzı olduğunu, yeni Amerikan alternatif müziğini alıp çok farklı noktalara sürükleyeceğini düşünüyorum. Daha önceki iki albüm + bir EP de oldukça şaşırtıcıydı, fakat Because Of Times gerçekten farklı bir yapıda. Düzenlemeler belli bir akıl yürütmeyle değil de duygu düzleminin kaotik emirleriyle gerçekleştiği için müthiş bir etki yaratıyor insanın üstünde. Noise, folk, punk, alternatif ve kendine özgülüğü aynı potada eritmeyi başaran Kings Of Leon’un durmayacağından ve her albümde bir kat daha gelişerek yoluna devam edeceğinden hiç şüphem yok.
Gelelim Interpol’ün Our Love To Admire albümüne: Diğer albümlerindeki sönük, birkaç şarkıda enteresan çıkışlarla dinleyicisini büyüleyen, hemen arkasından gelen melodilerle kendisini tekrar eden ve vasatlar sınıfının parlak öğrencisi sıfatını kazanan grup bu yeni çalışmalarıyla apayrı bir kulvarda, şahlanan bir atın üstünde yepyeni bir maceraya adım atıyor. Albüm genel bir atmosfer, tema ve teknik altyapı bütünlüğüne sahip. Pioneer To The Falls, Rain Sun, Rest My Chemistry gibi best of’ların dışında bütün şarkılar olgun, yaratıcı ve kaliteli bir vokalin etkileyiciliğine sahip. Düzenlemelerde yerli yerinde ve oldukça şaşırtıcı anlarda kullanılan korolar neredeyse ayağa kalkıp marş gibi katılmaya itiyor insanı. Yaylılar ve nefesliler de olağanüstü bir kurguyla yerleşmiş her yere. Kısacası müzik dünyası yeni bir “James” kazanmış olabilir.
Arctik Monkeys Favourite Worst Nightmare albümlerinde yine muhteşem şarkılara imza atıyorlar. Ama sanki albüm aceleye gelmiş. Kendilerine hiç yakışmayan üç dört şarkı şu anda MP3 arşivimden silinmiş durumda. Yani bu sayıda ve kalitede olsa kült bir albüm sayılacaktı bu çalışma.
Yukarıda saydığım üç gruptan da gelecekte müthiş işler bekliyorum. Progressive bir altyapıya ya da felsefeye yelken açabilecek o benzersiz duyguya sahipler ve inşallah yapımcılarına siktiri çekme cesaretini de bulurlar kendilerinde...

Hiç yorum yok: