11 Ağustos 2007 Cumartesi

GÖREBİLİYORUM!

Görebiliyorum. Progressive bakış geri dönecek. Temalı albümler çağı tekrar başlayacak. Anglosakson plak endüstrisinin oluşturduğu robot yapımcılar, küçücük teenage gruplar neler olduğunu anlamaya zaman bile bulamayacak. Yeni bir dalga gelecek. 1970-80 arasında kalıplaşmış gelenekçi bakışı sarsan 20. yüzyıl operalarına imza attıktan sonra tüketim kültürüne yenik düşen neferlerin ruhu tekrar şahlanacak. Yepyeni bir bakışla geleceği kurgulamaya soyunacak gençler ve devrimci müzik yine en ön saflarda yer alacak. Ve o muhteşem zamanlar geri geldiğinde tek şarkılık top on üretimleri alıp bir tarafına sokacak şu kelek endüstri. Derinlemesine düşünmeyi, sorgulamayı öğrenmeden de hiçbir boku değiştiremeyecek şu kelek halk.

1 yorum:

saykolog dedi ki...

tarih tekerrürden ibaret. buzdolabının ücra köşelerinde kalmış, unutulmuş lezzetli meyvanın çürümüş yarısına bakıyoruz şu anda. yazık oldu diyecekken binlerce yıl önce icat edilmiş keskin malzeme geliyor aklına. çekmeceden alıyorsun bıçağı ve iğrenç kokan kısmı bir hamlede kesip atıyorsun, elinde kalan diğer (ve en lezzetli) yarısını büyük bir iştahla miğdene indiriyorsun.

gerçekte ölen birşey miydi bu progresif müzik? yoksa unutulan mıydı?

progresif tadında meyveyi farkedenler, gene mutasyona uğramış nesilden ibaret olacak kanımca. bizi saymıyorum bile. bire on bahse girerim; en az on yılı var.
(pardon bilader)