31 Aralık 2008 Çarşamba

Yılın Şeyleri - Deniz Som

Sonuçta, yeni umutlarla yeni bir yıla girilirken dünyanın hemen her köşesinde herkes kendine göre bir şeyleri yılın şeyi olarak seçer.
biz de öyle yapalım dedik fakat memleketteki yılın bütün şeyleri bir kişide toplandı. bu da memleketimizin zenginliği olsa gerek diyerek yılın en şey ödülünü o kişiye verdik. İşte o kişinin şeyleri:
Yılın adamı, yılın siyasetçisi, yılın genel başkanı, yılın eş başkanı, yılın arabulucusu, yılın arabulmak için en çok gezeni, yılın arabulmak için en çok gezip de eli en boş döneni, yılın deliğe süpürülmeyeni.
Yılın kocası, yılın babası, yılın dünürü, yılın eniştesi, yılın kayınçosu, yılın kankası, yılın kayınbabası, yılın dedesi, yılın ebesi, yılın en az üç çocuk yaptırıcısı, yılın küçük çocuklara oyuncak, şerket ve çikolata dağıtıcısı.
yılın savcısı, yılın doktoru, yılın psikoloğu yılın teğetçisi, yılın geometricisi, yılın çembercisi, yılın kriz çemberine teğet değdiricisi, yılın hamd olsuncusu.
Yılın öfke sanatçısı, yılın asabisi, yılın abisi, yılın hamisi, yılın yiğidi, yılın kefili.
Yılın kredi bulucusu yılın borç yiğidin kamçıcısı, yılın ümük sıktırma pazarlıkçısı.
Yılın medya terbiyecisi, yılın gazeteci seçicisi, yılın gazete kapattırıcısı, yılın televizyon açtırıcısı, yılın medyaya patron yetiştiricisi.
Yılın uleması, yılın laiklik karşıtı eylemlerin odağı olanı, yılın anayasanın arkasından dolanmaya çalışanı, yılın türbana çene altından bağlama kriteri arayanı, yılın yüksek yargı ile en çok çatışanı, yılın herkesle en çok atışanı, yılın dişlisi, yılın mirlisi, yılın el fenerlisi ve deniz fenercisi, yıln en sev ya da hemen terketçisi.
Yılın vazgeçilmez nikah şahidi.
Yılın en düşük kalorili ve en bol dumanlı kömürcüsü, yılın soba dağıtıcısı, yılın memur kadrosunda soba borusu taktırıcısı kadrosu yaratanı, yılın kestane kebapçısı.
Yılın hava kirliliğine en çok sinirleneni, yılın hodri meydancısı, yılın en çok sadaka dağıtanı, yıln fitre ve zekâtçısı, yılın simitçiye en çok bahşiş vereni.

Hiç yorum yok: