6 Eylül 2007 Perşembe

KÖR FAHİŞE BIÇAĞI - 2006


Bu kitap Maceraperest Yayınevi tarafından 2006 yılında yayınlanmıştır. Türü komedi-polisiyedir.

Özet: Melek teyze buruşuk suratlı, tombul, cin gibi bir mahalle çaçaronudur. Mahalledeki herkesi çekip çevirmekte, tüm dedikoduları kendisinde toplamakta ve merakıyla karıştığı bütün işlerde girdiği diyaloglar ve sunduğu yardımlarla her kesimin sevgisini ve saygısını kazanmaktadır. Ancak düşmanlarına karşı da kinci ve şirrettir. Yani aklı olan birisi aslında Melek teyzeyle ne dost ne de düşman olmayı seçmeli, tek düşüncesi olabildiğince uzağında kalmak olmalıdır.
Genç yaşta dul kalan Melek teyzenin iki oğlu vardır. Evde bir de aksi dede, yani kocasının babası kalmıştır. Oğullarından birisi insan azmanı, kel, çekik gözlü 1.90 boylarında bir mongol olan Oğul'dur. Hiçbir şeyden anlamaz ve yanından ayrılmadığı annesinin her isteğini yerine getirir. Tabi her şeyi birbirine karıştırarak. Diğeri ise kafası yine fazla çalışmayan Tuğrul'dur. O polis olmayı başarmış olsa da arşivde çalıştığı, yani gerçek bir dedektif olamadığı için annesinin saygısını asla kazanamamıştır. Hiç anlaşamazlar. Tuğrul'u rahatsız eden bir şey de, çörekler, fal gibi numaralarla gide gele kendini asayiş bürosuna adamakıllı sevdirmiş olan annesinin Beyoğlu Emniyet Amirliği'nden hiç çıkmaması ve her türlü cinayete bilirkişi olarak karışmasıdır. Buna çözdüğü bir iki cinayet sayesinde hak da kazanmıştır. Ayrıca emniyet amiri Cevahir'in de hem dert ortağı hem annesi gibi olmuştur. Sonuçta onu karakoldan uzaklaştırmak imkansızdır artık.
Melek teyze cin gibi karakteriyle arada oluşan derin sevgiyi dedektiflik merakının doyurulması için kullanmayı çok iyi becermekte, hatta Cevahir'den bir izin belgesi bile kopartmaktadır. Üstelik artık yeteneğini de kanıtlamış; Cevahir de, Gayrettepe Cinayet Masası'ndaki komiser Hüseyin de bu kadının daha neler çözebileceğini merak etmeye başlamıştır.
Melek Teyze kendisine tanınan toleransı sonuna kadar kullanmakta ve bir olayı sonuçlandırmak için her türlü riski göze alıp, bir vakanın peşini asla bırakmamaktadır. Tabi ki Oğul'un sınır tanımaz gücü de ona yoluna çıkan engelleri aşmada cesaret ve aşırı güven sağlamaktadır.
Ancak bu hırslı amatör dedektifin olayı çözme aşamasında yardıma hazır mahallelileri çok tehlikeli durumlara sokması en büyük handikapıdır. Mahallenin kendini dahi zanneden elektrikçisi, videocusu, muhtarı, meraklı kadınları, genç delikanlıları gerek teknolojik gerek vurdu kırdı tarzı yardımlarla onun araştırmalarına ortak olacak, bazen çok kötü darbeler alacaklardır. Fakat Melek teyze için önemli olan sonuçtur. Ayrıca bir iki kişi ölse de, beş altı kişi sakatlansa da onun kredisi her zaman vardır.
Tüm bu olaylar içinde Melek teyze bir de mahalle dedikoduları, düşmanı olan kadınlar üzerine çalışmaları, oğlunun evlenmesini engelleme gibi yan işleri de asla boşlamamakta ve gayet de başarılı olmaktadır.
Kör Fahişe Bıçağı'nda Melek teyze Cihangir bölgesinde işlenen seri cinayetlerin peşine düşer. Üç fahişe öldürülmüş, cinsel organlarına da bıçakla bir darbe vurulmuştur.

1 yorum:

Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

ben bu kitabı gerçekten depresyonun dibine vurdugum bir zaman diliminde okudum. ve beni çok güldürdü, eğlendirdi... ellerinize sağlık :)