31 Temmuz 2009 Cuma

Yeni Albümlere Bakış

Ethiopiques serisinden sıkı caz çalışmaları sürüldü piyasaya. Mulatu Astaqe & The Others'in parçaları gayet iyi. Etopya'dan klasik caza saygı ve etnik ruhun güzel bir karışımı.
IGGY POP'un Preliminaires albümü de beklentileri fazlasıyla karşılıyor.
SONIC YOUTH'un The Eternal'ı ilk Dirty ve Washing Machine arası bir mecrada dolanıyor. Melodik yapı biraz zayıf kalsa da, tatmin edici.
JUSTIN ADAMS & JULDEH CAMARA'nın Tell No Lies albümü çok etkileyici. Saf Afrika melodileri ritme kapılıp gidiveriyor. Emperyalist sömürü World Music'in boyunduruğundan kurtulan Afrikalı gruplar şaşırtıcı işlere imza atıyorlar.
THE DECEMBERIST'in The Hazards Of Love'u gerçekten beklenmedik bir çıkış. Geçişler, aynı melodik yapı üzerinde teatral oynamalar çok iyi. Erkek- kadın solistlerin işbirliği de. Stil yumuşak olsa da üzerine düşünülmüş, derinliği olan bir albüm ortaya koymuşlar.
MADNESS'ın The Liberty Of Norton Folgate, şirin.
White Stripes'ın Jack White'ı önderliğinde baskın grupların süperstarlarından oluşan The Dead Weathers iyi ama Jon Spencer Blues Explosion'ı fena halde anımsatıyor.
P.J. Harvey ve John Parish A Woman A Man Walked By çalışmasında çok sıkı parçalar var. P.J. yine döktürüyor. Dinlemek bir zevk onu.
Sunset Rubdown'ın Dragon's Lair'ini de sevdim.

Hiç yorum yok: