21 Ağustos 2013 Çarşamba

Kuru Göldeki Ördek - Epub

Gündelik Yaşamın Hiper Realistik Absürditesine Yakından Bakış
Farklı janrlarda ürün veren Çağan Dikenelli, Melek Teyze adlı roman dizisiyle başarılı bir polisiye yazarı olduğunu göstermişti. Bu kez yazar, sınırları zorlayan bir mizah örneği sergiliyor. Kuru Göldeki Ördek, nerede olduğu bilinmeyen bir ülkede, Malabak Kasabası'nda geçen bir absürd komedi. Sofuluk ve yozlaşmanın uç boyutlara vardığı bu distopyada okur, fantastik öğelerin de yer aldığı acı bir gerçeklikle yüzleşiyor. 

Fosurgama Filmcilik yapımı olan Kuru Göldeki Ördek, yazarın sinema alanındaki deneyim ve birikiminin izlerini taşıyan filmsi bir roman. Goldo Madencilik'in sahibi ve kasabanın büyük patronu Thomas Bey, uyurgezer Kaymakam Bey, çoğu zaman birbirinden farklı konuşan iki ağzıyla Komiser Haluk, zehirli atık dolu topraklarda zombileşmiş atrıklar, ünlü Amerikalı dedektifler Burt ve Mike, Çağan Dikenelli'nin çoksesli absürd romanının kahramanlarından sadece birkaçı.

Kuru Göldeki Ördek romanını Epub olarak alttaki linke tıklayıp indirebilir, bir ebook reader programıyla okuyabilirsiniz.
Kuru Göldeki Ördek - Epub

Mezarlığın yanından ıslık çalarak geçilir derler, peki ya tımarhaneye dönmüş bir şehirden? Kahkahalar atarak. Fakat kahkaha atmak için iyi bir bahane, aklı harekete geçiren bir olay gerek. İşte Kuru Göldeki Ördek (Plan B Yayınları, 2010) adlı roman tam da böyle bir bahane, böyle bir olay.
Sabri Gürses'in kitap hakkındaki eleştirisi için

Hiç yorum yok: