27 Mart 2013 Çarşamba

Arakl Press Release

Two thousand years have transpired since the creatures led by Yoth gained dominance over humanity, but mankind continues to be unaware of this and lives in ignorance of this captivity.
Arakl, one of the creatures of Yoth, searches for Oblov..., head of the resistance. Arakl believes that Oblov is hiding inside the mind of Nil, a woman who works as a waitress by day and a bar singer by night. But what is the resistance trying to accomplish, and why have they been hiding inside humans for so long?
Arakl is confused; after living among humans for hundreds of years, he is beginning to realize that he has grown to like them. He now believes that a socialist human and a socialist creature aren't that different anyway!
Scenes unfold apace as the storyline moves along like clockwork. Very realistic portraits of Istanbul and the Beyoglu district are intertwined with fantasy elements and the story is tinged with irony and dark humor. Arakl may be a creature living in the Istanbul of today, but there is also something in him that is very reminiscent of Humphrey Bogart...
 
Yoth'un yönetimindeki Yaratıklar iki bin yıl önce insanları yenip dünyayı ele geçirmiş, ama insanların bundan haberi yok.
Yaratık Arakl, Beyoğlu'nun arka sokaklarında direnişçilerin başındaki Oblov'u arıyor; onun Nil adındaki bir bar şarkıc...ısının beyninin içinde gizlendiğini düşünüyor. Ama direnişçiler neyin peşindeler; bunca yıldır insanların içinde saklanarak neyi elde etmeye çalışıyorlar?
Arakl'ın kafası karışık, bunca yıldır insanlarla yaşadıktan sonra onlara sempati beslemeye başladığını fark ediyor. Hem sosyalist bir insanla, sosyalist bir yaratığın çok da farklı olmadığını düşünüyor!
Gözünüzün önünde hızla dökülen sahneler, tıkır tıkır işleyen bir kurgu... Son derece gerçekçi bir Beyoğlu portresi fantastik elementlerle iç içe geçmiş. Karanlık bir espri anlayışı da işin cabası. Arakl günümüzün İstanbulunda yaşayan bir “yaratık” olabilir; ama Humphey Bogart'ı anımsatan bir şeyler de var onda...

Hiç yorum yok: