20 Mayıs 2010 Perşembe

Kuru Göldeki Ördek




Kuru Göldeki Ördek adlı kitabım Plan B yayınları tarafından basıldı. Arka Kapak yazısını sizlerle paylaşmak isterim.

E-Book İçin Tıklayın

Farklı janrlarda ürün veren Çağan Dikenelli, Melek Teyze adlı roman dizisiyle başarılı bir polisiye yazarı olduğunu göstermişti. Bu kez yazar, sınırları zorlayan bir mizah örneği sergiliyor. Kuru Göldeki Ördek, nerede olduğu bilinmeyen bir ülkede, Malabak Kasabası'nda geçen bir absürd komedi. Sofuluk ve yozlaşmanın uç boyutlara vardığı bu distopyada okur, fantastik öğelerin de yer aldığı acı bir gerçeklikle yüzleşiyor.

Fosurgama Filmcilik yapımı olan Kuru Göldeki Ördek, yazarın sinema alanındaki deneyim ve birikiminin izlerini taşıyan filmsi bir roman. Goldo Madencilik'in sahibi ve kasabanın büyük patronu Thomas Bey, uyurgezer Kaymakam Bey, çoğu zaman birbirinden farklı konuşan iki ağzıyla Komiser Haluk, zehirli atık dolu topraklarda zombileşmiş atrıklar, ünlü Amerikalı dedektifler Burt ve Mike, Çağan Dikenelli'nin çoksesli absürd romanının kahramanlarından sadece birkaçı.

"Geçerlerken yüksekçe bir çalı kümesi dönerek onları izliyor. Kasabanın sınırlarını belirleyen, üç metreye yakın yüksekliğiyle, arada caz coz diye sesler çıkarıp çevreye kıvılcımlar saçan elektrikli tellere yaklaşıyorlar yavaştan. Kıpırdaşan kara kara bir şeyler var arkasında. İnsan olmalı bunlar. Açlık, bakımsızlık gibi nedenlerin dışında, zehirli atık dolu toprakların falan da etkisiyle zombileşmiş halktan başka bir şey olmasalar da onlara Atrık ismi veriliyor. Mal gibi bakıyorlar Malabak’ın değerli şahsiyetlerine. Sanki uyuşturulmuş gibi omuzlarını birbirlerine dayamış, hafif hafif sallanıyorlar. Işığa üşüşen sineklerden bir farkları yok."

Hiç yorum yok: