24 Haziran 2009 Çarşamba

Malabak'tan Naklen Mallıklar

Operasyon sırasında 3.5 yaşındaki hastayı ameliyat masasında anestezi uzmanıyla başbaşa bırakıp iftar yemeğine giden Doç. Dr, ülkenin en gelişmiş şehrinin İl Sağlık Müdürlüğü'ne atandı.

Fotokopi belge Malabak'ı birbirine kattı. Aslının nerede olduğu belirsiz belge üzerinden, iktidar partisi kendi askeri için suç duyurusunda bulunurken, medya da üç haftalık boş sohbet olanağı yakaladığı için mutlu.

Televizyonları denetlemekle mükellef kurumun başında bulunan kişi, yolsuzluk yaptığı belirlendiği ve sınırdan geçer geçmez hapse gireceği için Almanya'ya çıkamadığı konusundaki iddiaları yalanlamak üzere basın toplantısı düzenleyip bir belge ortaya sürdü. Ancak bu belgenin yarısını gösterdiği, diğer yarısında Alman makamlarını destekleyen bir madde olduğu ortaya çıkınca da o tarafı göstermeyi unuttuğunu belirtti.

14 yaşındaki bir kıza cinsel tacizde bulunan ve iktidara yakınlığıyla bilinen tek kaşı kalkık gazeteci-dava adamı hapse girmesin diye, kızın sağlığının bozulup bozulmadığına dair hastane incelemeleri bir yıla yakın süredir devam etmekte. O zaman çıldırmadıysa bile mutlaka delirtecekler. İddialılar.

Devletin, Güneydoğu'ya kendisinin yerleştirdiği mayınları temizleme ve toprakları kırk yıl süreyle işletme hakkını İsrail'e verme çabaları sürüyor. Kendi insanı dururken niye böyle mantıksız bir girişimde ısrarcı olduğu, sakın Davos'taki kabadayılığa karşılık küçük bir bedel olmasın? şeklindeki sorulara mantıklı bir yanıt bulamayan iktidar, muhalefete çatma hakkını kullanıyor.

Kuru Göldeki Ördek

Hiç yorum yok: