3 Mayıs 2010 Pazartesi

Tartışma Programları Savaş Taktikleri

Üstad Tzu Ku dedi ki: Düşmanı, ayrı cephelerden gibi görünen beşe yakın konuşmacının arasına koyun. O, bunlardan sadece birinin, yani kendisinin yapayalnız olduğunu ilk on dakikada anlayacak ama oradan kalkmayı kendine yediremeyip içine düştüğü kurt kapanında kendisini anlatabilmek için çırpınırken yaraları büyüyecektir.
Üstad Su Lama dedi ki: Derebeyine çalışan ortak konukların hedefteki konuğa küçümser ya da alaycı, belki de onu deli gibi gören bakışlar yöneltmeleri halkın gözünde o kişiyi yok mertebesine indirir.
Üstad Ki Lim dedi ki: Ne kadar saçmalanırsa saçmalansın, ısrarcı ve kendine güvenli olmak çok önemlidir. Fakat en çok dikkat edilecek şey, spikerin de saçmalıkları ciddiye alıp üstüne gitmesidir. Halk tarafsız gördüğü asla tarafsız olamayacak kişilerin tepkilerini ciddiye almak için gayretkeştir.
Üstad Tzu Ku dedi ki: Tarih işlenmeye açık, dolu bir tarladır. Ne ekerseniz o, diğer bitkilerin üstünde büyüyecek, onları gizleyecektir. Tarihten aldatmacalı notlar kullanmak tartışmanın en önemli silahıdır.
Üstad Su Lama dedi ki: Tartışma sadece odada yapılmaz. Oraya gelene kadar tüm enformasyon kaynaklarını harekete geçirip halkın kafasını karıştırmak esastır. Kafası karışmış insan güçlüye inanır.
Üstad Tzu Ku dedi ki: Düşman konuşmacının sözünün kesilmesi, araya girilmesi süresinin daraltılması gerekir. O aynı şeyi yapmaya çalışırsa topluca büyük bir öfkeyle karşılacak, daha önce ona da aynı davranışın reva görüldüğü unutulacaktır.
Üstad Su Lama dedi ki: Eski defterleri açarak kişisel saldırılar gerçekleştirmek, tam da düşman konuşmacı önemli bir konuya değinirken tercih edilmelidir.
Üstad Ki Lim dedi ki: Beş kişi beş parmak gibidir. Kapanırsa yumruk olur. Onlardan biri baş parmak gibi geride kalıp dengeyi sağlamak, akil adam rolü oynamak zorundadır.

Hiç yorum yok: