2 Haziran 2013 Pazar

Devrim Sonu Yapılacaklar Listesi

Halka zulüm eden kişiler, kurumlar, emir veren yöneticiler ceza alana, devlet istifa edene kadar direnişi sürdürmek.

Türkiye'deki tarihi yerlerin, doğanın, şehirdeki güvenlik ve nefes açısından önemli alanların rant uğruna peşkeş çekildiği her olaya dur demek. Çıkarılan kıyım yasalarını geri çektirmek.

Aydınların, haksızlığa sesini çıkaranların bir ceza yöntemi olarak on yıla varan insafsız sürelerde hapise tıkılmasında, yargısız infazlarda geri adım atılmasını sağlamak.

Holdingler aracılığıyla hükümete kuyruğundan bağlanmış, sahibinin sesi, bağımsızlığını kaybetmiş, biat mekanizması gazeteleri protesto etmek, gazete patronlarının başka işle uğraşmasını engelleyen yasayı çıkartmak.

Emekçilerin, halkın yanında olmak; bayramlarına, emeklerine, özgürlüklerine tecavüz edildiği her duruma aynı tepkiyi göstermek, sendikaları bağımsızlığına kavuşturmak.

Çöpe dönmüş televizyonları hakettikleri yere, çöpe sallayıp bağımsız sosyal ağları ve bağımsız kapalı yayınları sahiplenmek.

Medyanın öne çıkardığı sahte estetik yapıcıları değil, bir söylemi, derdi olan, cemaatlerden bağımsız, zor anında halkla bütünleşen gerçek sanatçıları desteklemek.

Şeffaf yönetim için baskı oluşturmak ve kamu yararını denetleyip hesap sormak, bunu engelleyen gecekondu yasaları yıkmak.

Parti delege sistemi değişmeden, baraj kaldırılmadan, otoriteye bağlı yüksek seçim kurulu feshedilmeden seçim yapılmasını bloke etmek, meşruiyetini kaybetmiş hükümeti bir an önce seçime götürmek.

Hiç yorum yok: