25 Temmuz 2007 Çarşamba

Seçimler ve Şu Yaman Çelişkiler

Bir ülkede ABD’ye duyulan sempati yüzde dörde düşmüş, Avrupa Birliği’ne katılmalı mı sorusu yüzde seksenin kafasında soru işaretine dönüşmüşken Türkiye üzerinde ılımlı islam oyunları oynayan ABD, İsrail ve bu ülkelerin Ortadoğu uç karakolu paralı askerleri kürtlerin desteklediği AKP’nin yüzde kırk altı oy alması çelişki değil de nedir!!!

Hükümetin ağzına bakan zengin kesimi bir yana koyalım, şu ortamda işsizlikten, açlıktan imanı gevremiş fakirleri bile tavlayamayan sözde sol partilerin yeniden yapılanması, daha doğrusu tasfiye olması acil gerekliliktir. Aydınların tek vücut olup sosyalist anlayışı tekrar şaha kaldırmak, ayakları yere basan projelerle halkı, emekçiyi kucaklamaktan, onları içi boş dinci söylemlerden sıyırıp geçeklerle yüzleştirmekten başka bir şansı yoktur. Bu iş kasaba kasaba, köy köy gezmeyi, yüz yüze konuşmayı, dert dinlemeyi gerektirecektir, Ankara’da lüks parti merkezlerinde keyif sürüp son anda iki üç mitingle işi götüreceğini sananlar feci bir yanılgı yaşamışlardır.

Solun işçiye köylüye varoşlara ulaşamaması bu alanları liberal politikaların temsilcilerine bırakmaları evrensel bir absürditeden başka bir şey değildir.

İşbirlikçi sermaye, tekelci medya ve emperyalist ülkelerin oluşturduğu etki gücü ezici olsa da bunları parçalayıp atmanın türlü yolu olduğu aşikardır. Ama bu sendikalarla ve ucube bu partilerle değil.

Hiç yorum yok: