31 Aralık 2011 Cumartesi

Hakikisi

Hakiki insan, ne yapmaması gerektiğini içgüdüsel olarak bilen kişidir. Bilmekle yetinmeyip bunu uygulamakta da direnecektir. O, kendisini sevenlerin ve sevdiklerinin başına korkunç akıbetler getirecek olsa dahi bunun aksini yapmayı reddeder. Bu bence sıradan insanların en kahramanca özelliğidir. Zorbaya hayır derler ve direnişlerinin sonucuna sakince katlanırlar. Davranışları küçük olabilir, neredeyse hiçbir zaman fark edilmez, tarih onları yazmaz. Ne isimleri hatırlanır ne de bu hakiki insanlar isimlerinin hatırlanmasını beklerler. Onların hakikatini tuhaf bir yöntemle tespit ederim: büyük kahramanca davranışlar yapmak istemelerinde değil, sessizce reddedişlerinde. İşin aslı, onlar olmadıkları şey olmaya zorlanamazlar.

Philip K. Dick

30 Aralık 2011 Cuma

Dr Who - Royal Albert Hall Konseri

Dr Who Royal Albert Hall Konseri






Bir ülkenin, yaratımlarını, değerlerini nasıl sahiplenip yüceltebileceğini gösteren güzel bir örnek.

Eloy - Giant


Kara deliğin içine sıkışmış fantastik çağlar ve oradan tesadüfen geçen bir zaman yolcusu.

Fonların İşleyişi

Kültür fonlarını kur. Üçüncü Dünya Ülkesi sanatçılarına çağrı yap. Heyecan içinde gönderilen projelerden, seçilenlerin, filtreye takıldığını görmelerini sağla. Gözleri kamaştıracak derecede bol para dağıt. Anahtar kelimelerin ne olduğu yavaştan ortaya çıksın: Azınlıklar, cumhuriyet döneminin ayıpları, resmi tarihle yüzleşme, vesayetlerin kırılması gibi "ezber bozucu" şeylerin şansının çok daha fazla olduğunu farkeden çakallar ilk olarak malı götürsün ve diğer sanatçılar, ülke kültürel olarak tamamen tükendiği ve alternatif kaynaklar yok edildiği için şöyle bir yutkunduktan sonra anahtar kelimelerle doldurdukları cin fikirli tretmanlar yazmak için işe koyulsunlar. Bir de bakılsın ki, sanatçıyız diye ortalıkta fink atanlar sahibinin sesi papağanlara dönüşmüş.

Lev Tchistovsky

29 Aralık 2011 Perşembe

Tetikçi Doğanlar

Hepimiz beyni yıkanmış küçük tetikçilerdik. Kendimize ateş ettiğimizi anlayana kadar çekmeyecektik parmağımızı tetikten...

Mabedsizlik

Yaratılmış dinlerin mabedleri var. Yaratılmış fantazyaların mabedleri nerede?