19 Şubat 2008 Salı

KINDLE

E-kitap sürecinin okurlar için yepyeni açılımlar sağlayacağını şimdiden söyleyebiliriz. Dünyanın en büyük sanal mağazası Amazon yeni bir ürünle okurlara ilginç olanaklar sunuyor.
Kindle adlı araçla elektronik kitap okumak kolaylaşıyor ve basılı kağıdın duygusunu da içermesiyle kimi alışkanlıklarımızdan vazgeçmeden, bu yeni alana uyum sağlamamız kolaylaşıyor.
Bu yeni araç doksan bin kitabı içinde barındırabiliyor. Ayrıca yüzlerece dergi ve gazeeteye anında ulaşabiliyor. İçinde iki sözlük bulunduran Kindle, kolay taşınabilir olması nedeniyle de çekici.
Kindle’ın en önemli özelliğiyse kitapların altını çizerek okuma alışkanlığı olanların bu geleneği sürdürmelerine olanak sağlaması. E-kalem araclığıyla dilediğiniz satırın altını çizebiliyorsunuz.
Kindle, yazarlar, okurlar, editörler için kolaylık sağlayacak yenilikler de sunuyor: Bir romancı memnun olmadığı bir paragrafı yapıtından çıkarmak için en azından bir sonraki baskıyı bekliyordu eskiden. Oysa Kindle, yazarını değişikliklerini anında okura yansıtıyor. Editörün gözünden kaçan bir yanlışlık, anında düzeltilebiliyor. Böylelikle yaşayan yapıtlar dönemi başlıyor.
(Enver Aysever’in yazısından alınmıştır.)

Hiç yorum yok: